Jongerenkoor Princenhage.

 

Noem ons maar JKP, hoor!

 

Wij zijn een jong en enthousiast koor van ongeveer 18 leden tussen de 12 en 28 jaar. Elke vrijdagavond repeteren wij van 20.00 uur tot 22.00 uur in de St. Martinuskerk in Princenhage (Breda). Soms iets langer, als het te leuk wordt! Na de repetitie gaan we vaak gezellig nog wat drinken in de Aogse Markt en kan het soms best wel laat worden.

 

We vinden het leuk om als koor iets moois neer te zetten. Daarom hebben we een afwisselend repertoire, van uptempo pop tot swingende gospel en van de mooiste musicalsongs tot prachtige ballads.

 

Benieuwd naar wat we zingen? Ontdek ons repertoire.


Onder leiding van onze dirigente Dagmar van Wijngaarden maken we grote stappen en zingen we ongeveer één keer per maand tijdens een viering in de kerk van Princenhage of die van Prinsenbeek. Naast de maandelijkse vieringen, doen we ook een paar andere muzikale activiteiten, zoals;

  • Kerstconcert: We kleden ons op ons Paasbest (huh?!) en zetten een kerstboom in de kerk en gaan lekker kerstliedjes zingen. Te leuk toch?
  • Korenfestival in Rijsbergen: Een Kampioenschap... En das spannend! Het festival (ook wel Rijsbergen genoemd) vind elk jaar in het eerste weekend van juni plaats. We nemen het dan op tegen andere jongerenkoren uit het hele land. 's Avonds is er een leuk feest en slapen we dicht bij de locatie. De volgende dag is de uitslag en feesten we omdat we natuurlijk weer (niet) hebben gewonnen! meer info over het festival.. Klik HIER.
  • Kulturele Amateur Manifestatie: We vinden ons zelf geen amateurs, maar toch zijn we het. In de volksmond heet het de KAM en wordt ieder jaar georganiseerd in het Chassé Theater in Breda. Het grootste theater van Nederland. meer info over dit festival vind je HIER.

Buiten het zingen om doen we ook een aantal leuke activiteiten. Enerzijds om lekker te ontspannen en anderzijds om geld op te halen. En das nodig ook! maar wat zijn die activiteiten dan?

  • Koorweekend: Je raadt het misschien al. Eens per jaar gaan we lekker een weekend  samen weg. Zo rond maart/april pakken we onze spullen en gaan we van vrijdag tot en met zondag naar een kamphuisje ergens rond Breda. Een aparte leden-commissie verzint dan leuke spelletjes en activiteiten en we maken lekker een warm kampvuurtje.
  • Oliebollenactie: Hmmmmmm... We zijn niet alleen goed in muziek maken, maar ook in oliebollen bakken. Op oudjaarsdag (31 december) gaan we knetter vroeg ons bed uit en gaan de lekkerste oliebollen van Nederland bakken en verkopen op de Haagsemarkt in Princenhage. Na die dag kan je geen oliebol meer zien of eten, maar het was toch een partij gezellig!
  • Lapzwans: Carnaval! Oké... een week er voor, maar wat maakt het uit. Ieder jaar zetten een paar leden een boekje in elkaar met liedteksten die veel in 't Aogje (Princenhage tijdens Carnaval) te horen zijn. We verkopen die in Gemeenschapshuis de Koe en gaan daarna vol op mee feesten.
  • Tour mee met het JKP: We worden tijdens Rijsbergen ook wel het fietskoor genoemd, omdat we het enige koor zijn die op de fiets naar het festival komt. Daarom organiseren we ieder jaar een Tour de France - spel. Alle info hier over vind je HIER

Om mee te zingen met het JKP hoef je geen ervaren zanger(es) of muzikant te zijn. Door samen te repeteren en zingen komt dat vaak vanzelf!

 

Wil je een keer mee komen zingen of speel je een instrument? Klik dan HIER en vul het contactformulier in!

 

TOT VRIJDAG!!!