Kinderkoor de Meertenzangertjes

Begin zeventiger jaren van de vorige eeuw zijn de Meertenzangertjes opgericht. Er was destijds grote animo voor dit kinderkoor. Na een aantal jaren uit beeld te zijn geweest beginnen de Meertenzangertjes nu aan hun 3e seizoen!

 

Ons doel is, zo veel als mogelijk voldoen aan de behoefte van kinderen, waarvoor het zo belangrijk is om te zingen en muziek te maken. Zo hopen we meer kinderen het plezier van zingen mee te geven voor hun verdere leven.

Jong geleerd, oud gedaan is niet voor niets het bekende spreekwoord!

 

Het zou geweldig zijn als kinderen uit Princenhage en omstreken mee komen zingen, al is het maar een proefperiode, om het eens te proberen.

 

De leeftijd voor dit koor is vanaf ongeveer 6 jaar tot ongeveer 12 jaar. En iedereen is welkom, ook al denk je dat je niet kunt zingen.


Het kinderkoor heeft als nieuwe insteek een soort buitenschools koortje. Op deze manier kunnen de kinderen vanuit school naar de kerk in Princenhage komen om daar te repeteren.

 

De repetities zijn onder leiding van Lucie Hillen. Zij dirigeert meerdere koren waaronder ook een jongeren- en kinderkoor (het Stedelijk Jeugdkoor Breda en het JKP). Lucie is zangdocente en zij zal altijd in de repetities, naast het gezellig samen zingen, ook aan de zang, stem- en ademtechniek werken. De kwaliteit van het zingen zal voor de kinderen belangrijk zijn want zij vinden het leuk om goed te kunnen zingen. Contributie bedraagt maar liefst €10,- per JAAR!

 

We zijn aangesloten bij de Sint-Martinus kerk in Princenhage en repeteren elke maandag van 15.15 uur tot 16.15 uur.

Is uw kind niet christelijk (opgevoed)? Dat is zeker geen probleem. Alle kinderen zijn welkom en voor alle kinderen is het belangrijk om muziek te maken. Iedereen mag een eigen invulling of visie hebben over de verhalen die in de kerk worden verteld.

 

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wil uw kind, geheel vrijblijvend, een keertje komen mee-repeteren? vul dan het onderstaande formulier in.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.